Categories
Uncategorized

WHY YOU SHOULD SELL ONLINE: 7 BENEFITS OF ECOMMERCE WEBSITES

href=”https://bitpapa.com/”>https://bitpapa.com/

Categories
Uncategorized

Makinat me qera nuk jane me luks por zgjedhje

Gjëja e parë që mendojmë pasi na prishet makina makina me qera rinas  apo na nevojitet një e tillë, është ku të gjejmë një tjetër për të përfunduar punën që kemi në dorë. Makina e të afërmve apo miqve është një zgjidhje, por kjo s’mund të bëhet gjithnjë dhe në ndihmë na vijnë makinat me qera. Ashtu si edhe shërbime të tjera të ngjashme, qeradhënie e makinave ka njohur një hov të madh gjatë viteve të fundit duke bërë që të rritet edhe numri i kompanive që e ofrojnë këtë shërbim.

Në vend ekzikstojnë disa kompania të mirënjohura që janë ekskluzivisht për shërbimin e makinave me qera, por ka edhe agjenci të vogla me numër të kufizuar mjetesh që japin të nëjtin shërbim. Janë kryesisht agjencitë e udhëtimeve të cilat shërbimit të tyre i janë shtuar edhe atë të ofrimit të makinave me qera. Këto të fundit kanë çmime disi më të lira por gjithashtu ofrojnë një numër të kufizuar autoveturash dhe më të amortizuara se kompanitë që janë të specializuara në këtë drejtim.

Makinë me qera mund të marresh edhe pa ditur t’i japësh. Kompanitë ofrojnë shërbimin e shoferëve të tyre me ose pa pagesë ekstra sipas kushteve që ka secila prej tyre. Makina jepet për një afat kohor 24 ore dhe llogaritet si një ditë. Në rastet kur kemi të bëjmë me mos kthim të makinës në orën e kërkuar, kompanitë aplikojnë pagesë ekstra. Zakonisht ora e parë vonesë tolerohet, ndërsa më pas fillon aplikimi i çmimit sipas kushteve që kanë kompanitë, por zakonisht aplikimi i penalitetit bëhet me përqindje mbi çmimin ditor.

Por si variojnë çmimet ditore te makinave me qera?

Çmimi është treguesi kryesor në të cilin përqendrohen qeramarrësit. Sa më e gjatë periudha e qeramarrjes aq më e lirë është çmimi ditor i qerasë. Kështu përshembull, nëse një makinë e vogël kushton 35 euro për një ditë, atë mund ta marresh me çmim deri në 45 për qind më lirë nëse bëhet fjalë për një muaj. Zakonisht është madhësia e makinës që bën diferencën kryesore në çmim por këtu nuk duhen anashkaluar edhe gjendja fizike e saj. Një makinë e amortizuar është gjithnjë një rrezik më shumë për t’iu prishur udhëtimin.

Në varësi të markës dhe stilit, çmimi i makinave me qera varion. Makinat kategorizohen në disa grupe dhe çmimet vendosen kresisht bazuar mbi ato të dhëna. Grupi i parë janë makinat ekonomike, të cilat janë kresisht makina të vigla dhe ofrohen për një çmim më të leverdisshëm se makinat e mëdha. Makinat e mesme që kanë çmime pak më të larta si dhe ato të mëdha apo të luksit që ofrohen me çmime më të lartya krahasuar me të tjera.

Nisur nga këto tregues por edhe kërkesat e tij, secili duhet të gjejë balancën e tij midis një makinë të madhe, më të sigurtë në raste aksidentesh, që konsumon shumë dhe një çmimi më të shtrenjtë, apo një makine të vogël që konsumon pak por edhe transporton pak, që ofron udhëtim më pak komod dhë një çmimi më të lirë.

Si funksionon marrja e një makine me qera?

Arbër Haxhiu, administrator i “Noshi Rent a Car”

Arbri është administrator i kompanisë “Noshi Rent a Car”, e cila ofron gjerësisht shërbimin e makinave me qera në Shqipëri. Në një intervistë për gazetën, ai shpjegon se si funksionon tregu dhe ato çfarë duhet të ketë parasysh një qytetar kur shkon për të marrë me qera një automjet..

Si mund të marrim një makinë me qera?

Për të marrë një automjet me qera çdo klient duhet të paraqesë: Patentë; pasaportë ose kartë identiteti; pagesën e qerasë, e cila është paradhënie, me lek në dorë ose me kartë; një garanci që fillon nga nga 2 hundred euro edhe kjo CASH ose me kartë bankare. Garancia normalisht kthehet kur kthehet automjeti i marre me iera.

Meqe ra fjala tek kartat, është më karta e kreditit kusht për të marrë një makinë me qera?

Tek “NOSHI Rent A Car”, jo. Ne pranojmë pagesat dhe depozitat e garancisë edhe në Cash.

Prej sa vitesh ofrohet ky sherbim në Shqipëri ?

Makinat me qera kanë ekzistuar në Shqipëri që në vitin 2 000 me kompaninë “Hertz” si nismëtare e këtij tregu.

Sa kushton mesatarisht për një ditë një makinë?

Makinat e vogla fillojnë tek 35 euro/dita ose rreth five,000 lekë/dita. Veturat e mesme dhe të mëdha fillojnë tek 50 euro/dita ose rreth 7,000 lekë/dita. Ndërkohë, fuoristradat 4×four dhe monovolumet 7 pasagjerë fillojnë tek 70 euro/dita ose rreth 10,000 lekë/dita. Normalisht sa më e gjatë është qeraja e automjetit, aq më i lirë bëhet çmimi ditor. E njëjta makinë e vogël që jepet 35 euro për 1 ditë, kushton rreth 18 – 20 euro/dita nëse merret për një 1 muaj.

Në lidhje me këtë, çfarë e bën diferencën tek përcaktimi i çmimit të qerasë tek makinat?

Çmimi i qerasë përcaktohet nga shumë elementë, nga të cilët kryesori është çmimi i blerjes së automjetit të dhënë me qera. Sa më i lire automjeti, aq më e lirë qeraja e tij.

Gjithashtu, çmimi i qerasë përfshin amortizimin e automjetit, kilometrat e përshkuara, siguracionin e plotë (TPL dhe Kasko), taksat vjetore të automjetit, lejen ndërkombëtare, shërbimet periodike të automjetit, asistencën 24 orë të klientit, si dhe TVSH-në.

Pse duhet të marrim një makinë me qera dhe jo të gjejmë një formë tjetër transporti?

Opsionet e transportit që çdo qytetar në ditët e sotme janë: Transporti city dhe ekstraurban (Autobusë dhe Furgonë); makinat me qera; taksi; makinë personale. Normalisht, makina personale është opsioni më finest, por në mungesë të saj, çdo qytetar duhet të zgjedhë nga 3 opsionet e para.

Nëse 5 shokë/shoqe duan të shkojnë në Sarandë për fundjavë dhe zgjedhin mes opsioneve të mësipërme ata do te arsyetonin: Taksia kushton rreth 30,000 lekë vajtje-ardhje për five character (three,000 lekë personi/rrugë) ; makina me qera kushton rreth 10,000 lekë për 2 ditë; autobusi kushton rreth 10,000 lekë vajtje-ardhje për five character (1,000 lekë personi/rrugë). Sigurisht që makina me qera është opsioni më i volitshëm duke ditur se për të njëjtën kosto si autobuzi këta 5 character do e kryenin më shpejtë dhe më komfort udhetimin për në Sarandë. Gjithashtu makina me qera është opsioni që i afrohet më shumë makinës personale që të gjithë dëshirojnë duke ditur se për kohën e qerasë ajo makinë është e klientit.

Categories
Uncategorized

Eight Career Benefits of a Master of Laws (LLM)

If you’re just finishing up law college or hunting down that lots-desired schooling settlement with Mahogany & Scotch or Cigar & Sass, you likely have already got a excellent concept of simply how skinny at the ground graduate opportunities in law may be.

Of course, many grads do manage to discover permanent roles in regulation firms, and you could very well be one in every of them. If you’re dead serious approximately law and already have some criminal operating enjoy behind you, an LLM will be your golden price tag…

1. Specialize!

While doing an LLM might not get you a education agreement, the qualification should help you focus on a specific field. Many attorneys focus on unique fields like crook litigation, Islamic finance or maritime law. These very specific topics require specialised schooling – that’s some thing undergraduate publications often fail to provide. Choosing the proper course could assist you pursue your interest even in addition, flow into a brand new area of knowledge and differentiate your self from different applicants while the time for activity applications comes.

2. Travel and select up a brand new language
Some graduates opt to study an LLM overseas, gaining know-how in another legal gadget, alongside treasured global revel in and language skillability. If you don’t need to have a look at your complete diploma remote places, you could additionally choose an LLM which incorporates an exchange application. For example, Edinburgh University gives a -year application designed to impart college students with ‘strong grounding in Chinese’ and experience at ‘a prestigious Chinese University’.

3. Upgrade your first degree
If you feel that your undergraduate degree leaves lots to be preferred – within the occasion of a colorless category or a surprisingly unknown university – securing an LLM from a prestigious regulation school may help you bridge over the distance between your schooling and the access necessities of leading regulation companies.

Of route, if you’ve done a disappointing grade type at undergraduate degree, it would probable be wise to commit a while to thinking your motivations, wherein you went wrong and whether or not a profession in regulation is truly the quality course for you.

4. Change career tune
If you’ve already commenced down one criminal pathway and fancy a change, an LLM is a high-quality manner to exchange specializations. LLMs are available in a massive type of areas, which includes many excessive-demand areas, imparting the opportunity to end up quite specialised in a short area of time. Fancy moving into a developing discipline including highbrow belongings regulation, international dispute decision, tax or securities regulation? An LLM allow you to get there.

5. Extend your network
What many LLM sceptics frequently fail to well known is the super networking capacity of having several universities to fall again on. Studying a criminal diploma at a second instutition will imply that you are capable of reach out to no longer a further set of professors, friends and alumni. While the possibility of networking shouldn’t be your sole motivation, you have to take it into account while chalking up the pros and cons of doing an LLM.

6. Grow acquainted with running in English
To improve your overseas language talents, there’s not anything pretty like studying within the language. If you’re applying for jobs at an international regulation company, graduating from an English-taught LLM will show that you are familiar with each normal and professional felony English.

7. Contribute to legal studies
Some LLM applications are studies-targeted, and actively aid and inspire students to discover new fields and make contributions to publishable research. If this is what gets you clearly excited, then a research-focused LLM will be your gateway right into a PhD and a destiny position in academia.

Eight. Boost your earning ability
Having an LLM from a prestigious university may want to assist you improve your earning ability, as well as the chance of having snapped up by a bigger regulation company several years down the line. However, do remember the fact that an entire blend of things will contribute to your task prospects, which include your years of expert felony enjoy, your regulation’s faculties fame, the kind of LLM you entire, and how in-call for your specialization is.

Categories
Uncategorized

Makina me qera

Ka shumë shpallje të reja në kategori të ndryshme që  makina me qera aeroport regjistrohen çdo ditë në MerrJep.Al, pasi ne jemi reklamuesi më i madh në vend. Pavarësisht nëse jeni duke kërkuar me fjalë kyçe Makina me qera te lira,kategori Makina,ose vendndodhje,MerrJep.Al është vendi i duhur për ju sepse faqja jonë e internetit ka shumë përdorues dhe shumë njoftime të publikuara në shumë kategori të ndryshme.

Si hapësira më e madhe në internet Makina 54 999
Online
Makina me Qera me 7 VendeSot 00:58Makina , Tiranë
Makina me Qera me 7 Vende
18 EUR / ditë

Viti: 2006
Kilometrazha: forty 000 – forty four 999
Makina me Qera (duke filluar nga 7 euro Dita)Dje 22:37Makina , Durrës
Makina me Qera (duke filluar nga 7 euro Dita)
7 EUR Çmimi me zbritje

Viti: 2007
Kilometrazha: one hundred forty 000 – 149 999
Auto Rental Desi05 Sht 19:11Makina , Fier
Auto Rental Desi
20 EUR / muaj

Viti: 2008
Kilometrazha: 70 000 – seventy four 999
Makina me qera 068505554406 Gush 09:19Makina , Durrës
Makina me qera 0685055544
20 EUR /

Viti: 2010
Kilometrazha: 5 000 – nine 999
rent a car makina me qera 20 Qer 10:25Makina , Durrës
lease a automobile makina me qera
Viti: 2007
Kilometrazha: 10 000 – 14 999
makina me qera17 Qer 10:35Makina , Durrës
makina me qera
Viti: 2005
Kilometrazha: 25 000 – 29 999
makina me qera17 Qer 10:35Makina , Durrës
makina me qera
Viti: 2007
Kilometrazha: 20 000 – 24 999
Makina me qera 17 Maj 00:13Makina , Tiranë
Makina me qera
15 LEK / ditë

Viti: 2010
Kilometrazha: 15 000 – 19 999
Makina Me Qera02 Mar 20:57Makina , Tiranë
Makina Me Qera
15 EUR

Categories
Uncategorized

What Is the Importance of Love in Marriage?

Of all of the traits that contribute to a healthful, glad marriage, love is frequently primary on almost everyone’s list. This speaks volumes about the power of affection and what it could do to help maintain a dating.

Love is what commonly turns an awesome partnership right into a tremendous one; love can turn fans into first-rate pals.

The importance of affection in marriage is sort of countless. After all, marriage isn’t always always an clean arrangement. Without love, you’ll by no means be able to have the drive, attention, selflessness, and persistence it takes to make your relationship a long-lasting achievement.

Let’s observe the function of love in marriage and the way 婚介服務 it benefits individual and relationship health.

What is love in marriage?
Love and marriage need to preferably cross hand in hand as love is often the glue that holds a wedding together. It can enhance the bond that you and your associate percentage.

Love in marriage is not stagnant because it evolves. You flow from the pup and honeymoon phase of affection closer to a love that matures over the years.

Various lifestyles stories form the sort of love which you enjoy. The happier a marriage, the greater wholesome your love could be. But if your marriage has unresolved toxicity, the love too can be toxic.

Furthermore, romantic love as the idea for marriage is often now not sufficient. It should usually additionally encompass sexual love, friendship and compatibility to make it surely a hit.

A marriage with out love can often disintegrate as your frustration with the state of affairs would possibly deteriorate your fitness and relationship. It may also lead you to act out that damage your marriage with the aid of acting out in rage or even cheating.

What does love look like?
Love looks like different things, depending on what phase of life you’re in and what it provides to your life.

You would possibly marvel why is love so important? What makes it so special?

Love can seem like beautiful sunshine that lighting fixtures up each area of your existence in a rosy hue. It can come up with a advantageous perspective that facilitates you address things higher.

Couple having wine collectively

However, love also can look like a terrible factor while you are in a wedding with numerous unresolved troubles. These can cast a shadow on the entirety you do and add on your problems.

Related Reading: 20 Tips to Deal With Unresolved Issues in a Relationship
eight advantages of love in marriage
A loving marriage can add for your lifestyles in extensive methods. It can impact your outlook on matters, feelings, or even your fitness.

Have a examine the various benefits of love listed below to apprehend how love can make your marriage and private life extra significant;

1. Elevates happiness
Love promotes happiness. Say what you’ll approximately being loose and independent; there is virtually nothing just like the consolation and protection of understanding which you are cared for.

When you are in love, your body releases dopamine, a chemical launched inside the “Reward Center” of the mind. It’s no surprise then that dopamine makes you feel appreciated, glad, rewarded, and fosters wonderful feelings.

Love also promotes the spike within the hormone cortisol. While this is usually associated with being a “Stress Hormone,” in the case of falling in love, cortisol doesn’t make you feel hectic but is accountable for the ones butterflies to your belly, pleasure, and overwhelming passion you get when you are inside the throes of new love.

Some research even endorse that your dopamine degrees may also continue to be extended as you develop out of pup love and into mature love.

Related Reading: How Marriage and Happiness Can Be Enhanced With five Simple Activities
2. Strengthens your immune device
Regular sexual pastime together with your loving partner can advantage your immune gadget. Married couples have decrease quotes of despair, substance abuse, and lower blood strain than their unmarried counterparts.

Heart sickness is likewise more commonplace for folks who live by myself than individuals who are married.

3. Increases economic security
Two are better than one, specially within the case of your financial institution account! Married partners are more likely to experience monetary security and collect extra wealth over time than folks who are single or divorced.

Having two incomes gives couples financial balance, which could lower stress, reduce debt, and allow flexibility inside the marriage if one companion can most effective paintings part-time or needs to live home to take care of kids or other duties.

Categories
Uncategorized

Benefits of Quiz Competitions

A quiz is a recreation which can also be called a mind recreation wherein the players, both as individuals or in groups try to answer questions posed to them successfully, so that you can win a prize. I’m positive that we are all familiar with famous quizzes just like the Limca quiz or the Cadbury Bournvita Quiz Contest (BQC). These are but only a few examples of quiz competitions that are held. Over the years people were inquisitive about these quizzes that have been wide – casted on tv sets. And are nonetheless watched and enjoyed by way of kids and adults alike even nowadays!

But how many of us are acquainted with the possibility of quizzes and the objective. The goal of every Indian school quizzing opposition is to encourage students to look past their textual knowledge and set up a courting among principle and application of the learnt principles. It is less difficult stated than completed nevertheless. But most faculties and schools have long past further than that and feature performed quiz competitions. In the manner they’ve found out the numerous advantages of quiz competitions, so permit’s find out the identical.

Besides quizzes can be carried out for one of a kind age businesses and over various cultures
Quizzes improve or increasing one’s know-how of factors, either popular or in precise region
Quizzes are designed to sell, a fun way to examine and inside the method assist enhance one’s widespread expertise
Quiz competitions enables college students to https://robuxquiz.com/ think from distinctive angles or truly ‘to think out of the container’
It promotes a wholesome debate amongst individuals that allows you to study from each other
Quiz competitions are utilized in Schools and Universities to aid in language development and mainly difficulty areas of observe
Some educational institutes use it as a quick evaluation or tool to degree the growth in the know-how, competencies and / or competencies of their students either on a general degree or restricted to specific fields as an instance, technological know-how, maths and so forth
Aiding in language development with the questions based within the language on my own
Aiding within the group building system
Being a laugh to participate in however with a competitive element
Provoking dialogue and healthy debate among taking part players / groups
Aiding to relieve the tension of the day by day work routine
Promoting group harmony, whether in establishments, colleges or only a organization of buddies
Making new friends, from extraordinary cultures at times
Likewise spelling bees enhance the pupil’s spellings and vocabulary
Quiz competitions even assist build the student’s tender talents
Well now which you realize the advantages of quiz competitions, it is probably time to inspire your infant to take part in quiz competitions or spelling bees. If you desire your toddler to broaden and enhance their competencies, in order to deliver them an edge over their competitors.